τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ανάκληση επικίνδυνων προϊόντων


Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, καθώς μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δύο προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Το πρώτο προϊόν, μία φόρμα ταψάκι (SILICON VALLEY) με κωδικό 0 236812 000031, κατασκευάζεται στην Κίνα και εισάγεται από την JUMBO ΑΕΕ. Το δείγμα, που εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, χαρακτηρίστηκε ως μη ασφαλές, ακατάλληλο για χρήση σε επαφή με τρόφιμα και αποκλειόμενο της κατανάλωσης. Όπως διαπιστώθηκε, το τρόφιμο μεταφέρει ουσίες ξένες προς τη φύση του και επιβλαβείς για την υγεία των καταναλωτών.

Το δεύτερο προϊόν είναι ένα μπρίκι ανοξείδωτο για κουζίνα υγραερίου (NEW FORM No 4) με κωδικό 11914, BC 5 201515019142 το οποίο κατασκευάζεται στην Ινδία και εισάγεται από την Δ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ - Κ. ΜΟΝΟΣ ΑΕ, και δειγματίστηκε στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ. Το δείγμα, που εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, χαρακτηρίστηκε ως μη κανονικό, ακατάλληλο για χρήση και μη ασφαλές για επαφή με τρόφιμα και ποτά, διότι από τα αποτελέσματα των δοκιμών που εκτελέστηκαν, παρουσίασε σκουριά.

Η Νομαρχία ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των προϊόντων από τις επιχειρήσεις, ενώ καλεί τους καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου