τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

σιγά τα ωά.....






Tips and & Notes που κάνουν
τη ζωή μας πιό εύκολη...


τόσο,που μόλις τα διαβάσουμε,λέμε..."είναι δυνατόν...πώς δεν το σκέφτηκα..."
...ούτε κι εγώ τα σκέφτηκα όλα μόνη μου βέβαια...απλά τα σημείωσα και
τα μεταφέρω...just in case...


Για να μη τα σπάσετε:

Πολλές φορές το Πάσχα, διαμαρτύρεστε ότι τα αβγά σας σπάνε ενώ βράζουν ή και αργότερα.
Γι' αυτό θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές ώστε να ετοιμάσετε τα πιο γερά πασχαλινά αβγά, να τα συντηρήσετε σωστά και να καθαρίζονται εύκολα.


1. Τοποθετήστε τα αβγά σε μια κατσαρόλα, αρκετά μεγάλη σε διάμετρο ώστε να τα περιέχει όλα σε μία στρώση. Προσθέστε κρύο νερό που να τα καλύπτει άλλα δύο εκατοστά. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει.
2. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάλτε το καπάκι της. Αφήστε τα αβγά να σταθούν στο ζεστό νερό για 15 λεπτά, αν τα αβγά είναι μεγάλα, και για 12 αν είναι μικρά.

3. Στεγνώστε τα καλά και σερβίρετε ζεστά ή κρυώστε τα τελείως κάτω από τρεχούμενο νερό ή μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Μετά βάλτε τα στο ψυγείο.

4. Το νερό πρέπει να βράσει αλλά και κατσαρόλα πρέπει να αποσυρθεί από τη φωτιά γιατί αλλιώς τα αβγά θα παραβράσουν και θα γίνουν εύθραυστα.
5. Το ότι τα αφήνουμε να σταθούν μέσα στο ζεστό νερό σημαίνει ότι θα καλοψηθούν χωρίς όμως να εμφανίσουν το πράσινο ή σκούρο δαχτυλίδι που δημιουργείται γύρω από τον κρόκο και προκύπτει από χημική αντίδραση μεταξύ στοιχείων του ασπραδιού και του σιδήρου που βρίσκεται στον κρόκο.

6. Τα πολύ φρέσκα αβγά ξεφλουδίζονται δύσκολα. Γι’ αυτό αγοράστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για δέκα μέρες πριν τα βράσετε. Αυτό το διάστημα θα επιτρέψει στα αβγά να πάρουν τον απαραίτητο αέρα για το διαχωρισμό της μεμβράνης από το κέλυφος.
7. Τα αβγά που θα βράσετε με τον παραπάνω τρόπο ξεφλουδίζονται εύκολα
όταν κρυώσουν λόγω της συστολής τους μέσα στο κέλυφος. Για να τα καθαρίσετε εύκολα, χτυπήστε στη μύτη μέχρι να κάνουν αρκετές ρωγμές. Κυλήστε το αβγό μέσα στις παλάμες σας μέχρι να χαλαρώσει πολύ το κέλυφος και αφαιρέστε το κάτω από τρεχούμενο νερό.

8. Φυλάξτε τα γερά αβγά στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα, μέσα στη χάρτινη αβγοθήκη που πωλούνται. Αν καθαρίσετε ένα αβγό πρέπει να το βάλετε στο ψυγείο και να το φάτε μέσα στη μέρα.


πηγή: otenet.gr



Λεκές από κόκκινο κράσί..?? ούτε να το διανοηθείτε να το σκουπίσετε με ΝΕΡΟ!!!!...οι ίνες απορροφούν περισσότερο το κρασί...Βρέξτε αμέσως το λεκέ με ΟΥΖΟ...όποτε και να τον πλύνετε,ο λεκές θα φύγει αμέσως!!!!
Ξέμεινα από κρέμα γάλακτος...?? και πού να τρέχω τέτοια ώρα στο σούπερ μάρκετ...Δεν χρειάζεται...γεμίστε ένα φλυτζάνι κατά τα 2/3 με εβαπορέ αδιάλυτο και κατά το 1/3 με βούτυρο λιωμένο...ανακατέψτε τα και...voila'...έτοιμη η κρέμα γάλακτος...

ιιιιιιιιιιιι...ξέχασα να ξαλμυρίσω το μπακαλιάρο από βραδύς...σιγά τα ωά...βάλτε τον στο νερό προσθέτοντας 2-3 κουταλιές σούπας ΑΛΑΤΙ ...το μπακαλιαράκι σας θα ξαλμυρίσει γρηγορότερα...κι άλλη φορά να μην είστε αφηρημένες...
Καραμέλα στα μικροκύματα...τεμπελιάζετε ..ε..??..βαριέστε να περιμένετε και να ανακατεύετε σε μπαιν μαρί...τέλος πάντων...γι αυτό είμαστε εδώ...βάλτε σε πυρέξ 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας νερό,λίγο χυμό λεμονιού και φουρνίστε το στον μοκροκυμάτων,στην υψηλή θερμοκρασία,για 1,5 λεπτό...
Πίτσα τραγανή...ανακατέψτε σε ένα μπολάκι λίγο λάδι και αλεύρι...απλώστε το μίγμα στο ταψί πριν απλώσετε τη ζύμη..αυτό θα κάνει τη πίτσα τραγανή στο κάτω μέρος...
Κι αν τη θέλετε και πιό ζουμερή...,πριν τη βάλετε στο φούρνο,ρίξτε μερικές σταγόνες λαδάκι πάνω στα ήδη απλωμένα υλικά...οι δικοί σας θα σας ευγνωμονούν που γλύτωσαν τα δοντάκια τους από τις πέτρες που φτιάχνατε μέχρι τώρα....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου