τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΓΕΜΙΣΤΑ..με ρύζι


Γεμιστά στο φούρνο,παλιά...γνωστή και αγαπημένη
συνταγή...Ευκαιρία να τα θυμηθούμε τώρα που μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να τα βάλουμε στο τραπέζι μας...
Σίγουρα,κανείς δεν θα γκρινιάξει πως ..." τον πεθάναμε " στη νηστεία...

ΥΛΙΚΑ

- Ντομάτες,πιπεριές,μελιτζανες,κολοκυθάκια,πατάτες...κι ότι άλλο έχει ο μπαξές
( ξέρω...δεν είναι η εποχή τους ακόμα,αλλά ..ας όψεται η νηστεία...)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- τόσες κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ,όσα κομμάτια για γέμισμα έχουμε
- μαιντανό
- δυόσμο
- βασιλικό
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας,διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό
- λάδι
- αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
- σταφίδες ξανθές ( αν θέλουμε )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας...
Με το μαχαίρι,κάνουμε μία ημικυκλική τομή χωρίς να κόψουμε μέχρι τέλους στις ντομάτες,στο επάνω μέρος τους,αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα και τη βάζουμε στο μπλέντερ κάνοντας μια δυο στροφές,έτσι ώστε να έχουμε τα κομμάτια κομμένα,αλλά όχι λιωμένα...
Αφαιρούμε τα καπάκια και από τις πιπεριές,τις μελιτζάνες ή τα κολοκυθάκια..
αν θέλουμε προσθέτουμε και τη δική τους σάρκα στο μίγμα μας..
Αλατίζουμε ελαφρά τα αδειασμένα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν,ανάποδα...

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκορδάκι,το μαιντανό,το δυόσμο και το βασιλικό...
Προσθέτουμε το ρύζι,το λάδι , το αλατοπίπερο και τα τριμμένα λαχανικά...
..αν θέλουμε και τις σταφίδες...

Γεμίζουμε ,προσέχοντας να μη ξεχειλίσουμε τα λαχανικά ( το μυστικό για αφράτα γεμιστά ),έτσι ώστε το ρύζι όταν βράσει να μη ξεχυθεί έξω και ξεραθούν ή λασπώσουν...

Αραδιάζουμε στο ταψί,προσθέτουμε τις πατάτες,τον πελτέ,το λάδι και αλατοπιπερώνουμε...
Δεν χρειάζεται να προσθέσετε πολύ νερό γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά...
Τελευταία πινελιά,ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από τα καπάκια...θα δώσει ωραία γεύση στο φαγητό σας...

...καλή σας όρεξη -:)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου